Placeholder

Máxima naar ouderavond financiële opvoeding

Koningin Máxima heeft maandagavond een ouderavond met het thema 'financiële opvoeding' bezocht op een basisschool in Almere. De bijeenkomst op De Archipel was bedoeld om ouders te helpen bij het aanleren van financieel verantwoord gedrag.

Máxima is erevoorzitter van Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Daarin bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten. Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, vergezelde de koningin. Ook burgemeester Annemarie Jorritsma gaf acte de présence.

Tijdens de ouderavond speelde Theatergroep PlayBack de voorstelling Credits, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Het stuk moet ouders van 10- tot 14-jarigen ondersteunen bij de financiële opvoeding. Onder meer onderwerpen als zakgeld, klusjes in huis en de kosten van een mobieltje kwamen aan bod. Ook werd besproken hoe vaders en moeders moeten omgaan met een kind dat ergens zijn zinnen op heeft gezet.

In maart vond de Week van het geld plaats, waarin een reeks soortgelijke financiële ouderavonden begon. Máxima opende de week toen met het dichtslaan van een kluis in Beeld en Geluid in Hilversum.