Koningsdag In Amersfoort

Meer duidelijkheid over Koningsdag in Eindhoven

De datum weet je. De stad inmiddels vast ook. Maar wát gaat dit jaar de invulling zijn van onze nationale feestdag – en de viering van Willem-Alexanders verjaardag? Eindhoven presenteerde vandaag dan eindelijk meer over het voorgenomen programma.

De Brabantse stad liet vanochtend vroeg weten dat ze later vandaag met informatie zou komen. Het betreft zowel details voor de pers als voor het grote publiek. Mocht je willen weten wat Eindhoven verzorgt voor feestvierders/burgers/geïnteresseerden, dan kun je op deze website kijken. Die wordt ook steeds geüpdatet.

Voor ons koninklijke gezin wordt het vrij duidelijk. Zij en alleen zij zullen namelijk aanwezig zijn in de stad. Ze brengen een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven. En vanuit een studio op de campus wikkelen ze dan een speciaal bedacht programma af.

Dat betekent dus geen koekhappen. Geen rondje langs lokale horeca. Geen wuivende vlaggetjes achter dranghekken, langs de looproute. En naar het zich laat aanzien, is er naast Willem-Alexander met Máxima en de prinsessen dus ook geen andere Nederlandse royal aanwezig. Nogal anders dan andere Koningsdagen!

Sterker nog: Eindhoven heeft het programma zoals het eerst bedacht was, zelfs nog wat versoberd. Dit in verband met het oplopende aantal coronabesmettingen in de laatste weken. Het thema van Koningsdag is dit jaar KennisMaken. Eindhoven staat als stad van de kennis centraal, en zowel nuttige als mooie uitvindingen zullen de revue passeren.

De laatste ‘normale’ Koningsdag werd in 2019 gevierd door de koninklijke familie, in Amersfoort. In 2020 was Maastricht gekozen als stad om de dag door te brengen. Lange tijd gingen daarvoor de voorbereidingen alsnog door. Maar uiteindelijk werd Koningsdag, zoals je weet, landelijk afgeblazen. En maakten we er Woningsdag van.

Koningsdag Amersfoort 2019

LEES OOK:

Video van toen: Amalia’s eerste schooldag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Eindhovens Dagblad, NOS. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen