Koningspaar Ontvangt Olympische Medaillewinnaars

Medaillewinnaars gehuldigd, Máxima ton sur ton

Koningin haalt internationale pers weer met verbluffende outfit.

De Nederlandse wintersporters die tijdens de Olympische Spelen in Beijing een medaille hebben behaald, zijn in Den Haag gehuldigd. Minister-president Mark Rutte en minister Conny Helder voor Langdurige Zorg en Sport ontvingen de medaillewinnaars in de Ridderzaal. Daarna gingen de sporters naar koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

In de Ridderzaal werden de medaillewinnaars door de bewindspersonen toegesproken en gehuldigd voor hun prestaties. De winnende coaches en chef de mission Carl Verheijen waren daarbij aanwezig. Premier Rutte had ook nog lovende woorden over voor schaatser Sven Kramer. De 35-jarige Fries won op zijn laatste Spelen geen medaille, maar werd vanwege zijn prestaties toch even genoemd.

Uit naam van de koning reikte minister Helder aan de medaillewinnaars een onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit. Ireen Wüst had deze onderscheiding al eens gekregen en werd daarom benoemd tot Commandeur. De 35-jarige schaatsster won ook op haar vijfde Spelen een gouden medaille, op de 1500 meter.

In de tweede helft van de middag vertrok het olympische gezelschap naar Paleis Noordeinde. Daar werden zij door de koning en koningin ontvangen. Op het bordes van het paleis maakten zij een groepsfoto met het koninklijk paar.

LEES OOK:

WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA ONTVANGEN MEDAILLEWINNAARS OLYMPISCHE SPELEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron/Beeld: ANP