Máxima werkt voor de VN ook gewoon vanuit huis

Tijdens de coronacrisis probeert ook koningin Máxima nog zo goed mogelijk haar werk te doen. Hoewel reizen er voorlopig nog niet in zit, moeten videoconferenties ervoor zorgen dat de vooruitgang die de laatste jaren is geboekt bij het toegankelijk maken van financiële diensten niet verloren gaat door de economische crisis die veroorzaakt is door het coronavirus.

Máxima vergaderde gisteren bijvoorbeeld vanuit paleis Huis ten Bosch met haar klankbordgroep. De klankbordgroep geeft advies over de strategie, deelt kennis en kijkt mee bij de werkzaamheden van Máxima als VN-gezant. Donderdag vertelde iedereen over zijn of haar werk tijdens de coronacrisis, en hoe gereageerd moet worden op de gevolgen daarvan.

Vorige week had Máxima zich ook al daarover uitgesproken. Ze schreef dat het effect van de crisis en de daarmee gepaard gaande maatregelen desastreus zijn voor mensen die werken in de formele, maar vooral ook in de informele economie. Kwetsbare groepen als vrouwen, mensen met lage inkomens en kleine bedrijven hebben weinig tot geen toegang tot financiële diensten en worden extra hard getroffen. Dat die toegang er wel komt is van levensbelang, laat Máxima weten.

Lees ook:

Vandaag is het precies veertig jaar geleden dat koningin Juliana op haar 71e verjaardag aftrad en de kroon overdroeg aan haar dochter Beatrix.

Veertig jaar geleden werd Beatrix koningin

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen