Koningin Máxima Bezoekt Mbo Utrecht (pool)

Máxima te zien op NPO Zapp

Ook koningin Máxima weet nu: een blokfluit die goed klinkt hoeft niet duur te zijn. Christiaan toonde het haar in Paleis Huis ten Bosch, zo is zaterdag te zien in het televisieprogramma Lang Leve de Muziek Show van NPO Zapp. Het hof deelde vrijdag al een fragment.

Máxima ontvangt al enkele seizoenen muzikale kinderen op het paleis die komen praten over het instrument dat ze bespelen. Christiaan nam zijn blokfluiten mee naar de koningin. “Ik voelde me heel erg vereerd, want zoiets doe je niet elke dag, voor de koningin spelen. Ik was wel opgelucht dat alles goed was gegaan”, zegt hij.

Christiaan vertelt aan de koningin dat zijn blokfluit maar vier of vijf euro kostte. “En die speelt nog steeds goed?”, wil Máxima weten waarop Christiaan een melodietje speelt. “Nou, dat is best oké voor die prijs!”, lacht de koningin. 

Aanstaande zaterdag is op NPO Zapp weer een aflevering te zien van de Lang Leve de Muziek Show. In het programma gaan schoolklassen de strijd aan om de muzikaalste klas van het land te worden. Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. In die rol zet ze zich ook in voor de stichting Meer Muziek in de Klas.

LEES OOK:

4 heerlijke Netflix-series over royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.