Maxima Pays Working Visit On Entrepreneur Day (pool)

Máxima reikt flinke prijs uit aan danscollectief

Maandagmiddag 23 november zal koningin Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uitreiken. Het is traditie dat de koningin de prijs ieder jaar aan de winnaar mag overhandigen. De prijs gaat dit jaar naar ISH Dance Collective, zo werd eerder al bekend.

Ieder jaar wordt de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs toegewezen aan een persoon of instelling die iets belangrijks heeft gedaan voor cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Koningin Máxima zag het danscollectief ISH vorig jaar op 5 mei nog live in actie tijdens het spektakel op de Amstel in Amsterdam ter afsluiting van Bevrijdingsdag. ISH is al ruim twintig jaar bezig met “multidisciplinaire voorstellingen en educatieprojecten”. Het “verbindt en verrast daarmee uiteenlopende groepen mensen, met name ook jongeren”, aldus de beoordeling van het Cultuurfonds.

Het danscollectief mag ook een bedrag van 150.000 euro in ontvangst nemen. De helft van dat bedrag mag door de laureaten zelf worden bestemd. De andere helft komt in een fonds op naam. Samen met het Cultuurfonds worden er projecten uitgezocht die steun kunnen gebruiken en dit fonds mogen benutten. De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor bijzondere inzet voor cultuur of natuur werd eerder toegekend aan onder meer de Vereniging De Hollandsche Molen (2019), Reinbert de Leeuw (2018) en Geert Mak (2017).

LEES OOK:

BBC onderzoekt Diana’s interview over probleemhuwelijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.