Tweede Dag Van Koninklijk Bezoek Dubai

Máxima pakt hand Oekraïense vrouwen

Koningin Máxima raakte tijdens haar bezoek aan de RAI in Amsterdam geëmotioneerd door alle verhalen die Oekraïense vluchtelingen haar vertelden.

Een jonge vrouw vertelde de koningin over de zware en lange tocht die zij en haar kinderen hadden afgelegd vanuit Oekraïne. Een uur eerder waren ze aangekomen met de trein vanuit Berlijn.

Ze vertelde dat haar man nog in Oekraïne is en dat ze geen contact met hem kan krijgen. Toen de vrouw het even te kwaad kreeg, pakte koningin Máxima haar hand vast. ‘Het is heel moeilijk,’  zei ze via een Oekraïense tolk. ‘Heel erg bedankt dat je dit wilden delen.’

De kinderen, een jongetje van 10 en een meisje van 8, vertelden dat ze in vijf verschillende treinen hebben gezeten. Máxima stelde dat ze zich niet eens kan voorstellen hoe ‘nerve wrecking’ dat moet zijn geweest. Ze hoopt dat de vrouw snel weer contact krijgt met haar man.

De koningin en burgemeester Femke Halsema liepen tijdens het bezoek de route die de vluchtelingen bij aankomst ook moeten volgen. Na het invullen van de aanmelding krijgen ze eten en drinken, de kinderen krijgen speelgoed en de honden een bakje water en voer. Ook is er gelegenheid om even te liggen en bij te komen van de lange reis.

LEES OOK:

‘ONS HART GAAT UIT NAAR DE BEVOLKING VAN OEKRAÏNE…

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP