Naamloos

Máxima overlegt in VN-rol over gevolgen coronacrisis

Woensdag heeft koningin Máxima een videoconferentie gehouden met de leiders van het zogenoemde CEO partnerschap voor economische inclusie (CEOP). Dat deed ze vanuit Paleis Huis ten Bosch in haar functie als UNSGSA, de speciaal vertegenwoordiger van de VN op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Máxima wilde nu weten hoe de coronacrisis de verschillende bedrijven heeft beïnvloed en daarnaast wilde ze overleggen hoe klanten met een laag inkomen en kleine bedrijven door betere financiële toegankelijke diensten geholpen kunnen worden de gevolgen van de pandemie te overleven. De particuliere sector speelt namelijk een belangrijke rol bij het aanpakken van de sociaaleconomische effecten veroorzaakt door het coronavirus.

De koningin benadrukte dat door technologie ondersteunde innovaties daarbij een grote rol kunnen spelen, waarbij mobiel geld en digitale tools oplossingen bieden voor de meest getroffen segmenten. Ze noemde vrouwen, werknemers met een laag loon en micro-, kleine en middelgrote ondernemingen, die allemaal nog kwetsbaarder zijn geworden door de effecten van de coronacrisis.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen