Koningin Máxima Bezoekt Woonzorglocatie Van ’s Heeren Loo (pool)

Máxima opent nieuw museum in geweldige outfit

Eigenlijk moeten we zeggen: vernieuwd museum. Het Museum van de Geest, in Haarlem. Het huist in een 700-jaar-oud-pand. En werd flink gerenoveerd onlangs. Máxima was uitgenodigd voor de heropening en ze droeg een opvallend toffe outfit.

Vaak is er een officieel gedeelte verbonden, in de vorm van een symbolische activiteit, aan een opening of heropening door een royal. Een lintje doorknippen, een plaquette in gebruik nemen of… een glas-in-lood-raam onthullen! Dat laatste mocht Máxima vandaag doen. In het Dolhuys vindt het Museum van de Geest een permanente plek met vaste en wisselende exposities. Centraal staat de veelzijdigheid van de menselijke geest. Het Dolhuys is het voormalige lepra-, pest- en dolhuis van de Noord-Hollandse stad.

Na de heropening sprak Máxima ook met onder meer GGZ-instanties (die ook betrokken zijn bij de samenstelling van de collectie over zorggeschiedenis), kunstenaars en bestuur. En dat deed ze in een wel héél modieus verantwoorde outfit. We zien een form-fitting jurk die visueel uit 2 delen bestaat: een cleane, nauwsluitende donkerblauwe top met sierlijke halslijn. En vanaf onder de borst is een kunstige, opengewerkt, bijzondere, okergele rok te zien. Een plaatje!

Máxima Opent Museum Haarlem November 2020 Instagam Screenshot

LEES OOK:

Door de jaren heen: Beatrix en haar 3 zoons

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis