Maxima Spreekt Met Toekomstige G20 Voorzitter Italie

Máxima op flitsbezoek naar Afrika

Geen zorgen, ze pakt niet wéér het vliegtuig zoals ze in oktober naar Griekenland deed, met haar gezin. Máxima gaat op 3-daags-bezoek naar Senegal… vanachter haar computer!

Het bezoek start vandaag en duurt tot en met donderdag. Het virtuele bezoek aan Senegal is namens de Verenigde Naties. Máxima spreekt met onder meer Macky Sall, de president van het West-Afrikaanse land. Voornaamste focus zal zijn een betere toegang tot digitale betaalmogelijkheden voor alle inwoners.

Máxima zet nog altijd vol in op armoedebestrijding, microfinanciering en verandering van de kijk op vrouwelijke, lokale, kleine ondernemers. Ze pleit voor eerlijke behandeling en toegang tot financiële diensten bij een bank voor iedereen. In Senegal hebben nog altijd zo’n 4,85 miljoen mensen geen bankrekening, maar bijvoorbeeld ook geen verzekering, pensioen of toegang tot verantwoorde leningen. Toch is er wel vooruitgang: in 2015 had slechts 15% van alle Senegalezen toegang tot diensten bij een bank, in 2017 was dat al 42%. Máxima praat deze dagen over hoe dat er nu voor staat.

Maxima Spreekt Met Toekomstige G20 Voorzitter Italie

LEES OOK:

Prinses Margriet is jarig! 5 leuke foto’s van haar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP