Maxima Brengt Werkbezoek Op Dag Van De Ondernemer (pool)

Máxima op bezoek in Scheveningen

Woensdag heeft Máxima een bezoek gebracht aan een scheepsreparatie- en constructiebedrijf in Scheveningen. In het kader van de Dag van de Ondernemer ging de vorstin langs bij het bedrijf Boeg B.V. en Boeg Nautic.

Het bezoek begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Máxima, die lid is van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, werd vergezeld door Jacco Vonhof, de voorzitter van MKB-Nederland.

De koningin sprak met medewerkers over twee specifieke projecten van Boeg. Máxima informeerde zich over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. Ook bezocht ze de haringlogger, die uit 1949 komt en gerestaureerd wordt als museumschip, in de Scheveningse haven. Het restauratiewerk, dat door de coronacrisis tijdelijk is stilgelegd, wordt verricht door vrijwilligers en functioneert als leerwerkbedrijf voor mbo-leerlingen.

De Dag van de Ondernemer, die in meerdere Europese landen gevierd wordt op de derde vrijdag van november, is een initiatief van MKB-Nederland om ondernemerschap te vieren.

LEES OOK:

Herontdekt schilderij Juliana verkocht voor megabedrag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.