Máxima maakt ‘alfajores’ ineens populair

Afgelopen zondag vierde Máxima haar 49e verjaardag. Ze deelde foto’s van haar zelfgemaakte koekjes en hierdoor staan de Argentijnse ‘alfajores’ opeens in het brandpunt van de belangstelling. Máxima onthulde haar moeders recept op sociale media. Hierna gingen flink wat mensen er mee aan de slag!

Bij Melly’s Cookie Bar naast het Koninklijk Paleis in Amsterdam worden de koekjes met ‘dulce de leche’ sinds zondag een stuk vaker verkocht. “Opmerkelijk hoe dat gaat. We maken al zestien jaar alfajores en daar was bij Nederlanders maar weinig interesse voor. Maar dan deelt de koningin haar recept en krijgen we opeens overal vandaan telefoontjes van mensen die willen bestellen”, vertelt manager Daniel Mellicovsky. Voor zover bekend is zijn zaak de enige in Nederland waar alfajores worden gebakken, en dat al sinds 2004. Máxima is ook bekend met de bakkerij en er hangt dan ook een foto van haar in de winkel.

Mellicovsky weet uit ervaring dat het voornamelijk Argentijnen en Zuid-Amerikanen zijn die alfajores kopen. ” Nederlanders kenden het niet. Dan vroegen ze in de winkel ‘wat is dat?’ Over het algemeen vinden Nederlanders ze ook te zoet. Maar eigenlijk is het gek. Nutella wordt wel gegeten en dat heeft net zoveel suiker, alleen aan die smaak zijn Nederlanders gewend.” Mellicovsky denkt dan ook niet dat Nederland massaal de koekjes gaat eten.

Lees ook:

Op het digitale platform Namens Nederland bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om iets te kunnen doen met de oproep van premier Mark Rutte.

Laurentien wil mening jongeren over 1,5 meter samenleving

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen