Koningin Máxima Bezoekt Universiteit Utrecht (rotapool)

Máxima kan weer even Spaans spreken met deze minister

Donderdagmiddag spreekt koningin Máxima online met Mexico over de voortgang van inclusieve financiering, een middel waardoor mensen een breed aanbod van en goede toegang tot financiële basisdiensten in het land krijgen. Dat doet zij in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Máxima zet zich al jaren in voor de VN.

Het gesprek zal gevoerd worden met de minister van Financiën, Arturo Herrera Gutiérrez en de president van de Comisión Nacional Bancaria y de Valores (CNBV), Juan Pablo Graf Noriega. Ze praten onder meer over het bevorderen van veilige toegang tot en het gebruik van digitale financiële diensten, financiële gezondheid en betere aansluiting op financiële diensten voor achtergestelde groepen. Denk hierbij aan mensen met een laag inkomen, vrouwen, kleine ondernemingen en boerenbedrijven.

Máxima bracht in het kader van inclusieve financiering in 2011, 2016 en 2017 al bilaterale bezoeken aan Mexico. Met haar ondersteuning lanceerde het land in 2018 een wet waarin fintech werd vastgelegd om veilige en duurzame innovaties in digitale financiële diensten te bevorderen.

LEES OOK:

Zo blikt kroonprinses Mary terug op het afgelopen jaar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.