Netherlands Royalty

Máxima is dit jaar te gast bij Kerst Muziekgala

Dit jaar bestaat het Kerst Muziekgala vijf jaar en viert dat met een speciale uitzending. In de special komen hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij en is koningin Máxima te gast, maakte AVROTROS woensdag bekend.

Jaarlijks sluit het gala het muzikale jaar van de Stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan de koningin erevoorzitter is, af. In de jubileumuitzending, die zondag te zien is op NPO 1, zijn optredens uit vorige jaren te zien van onder andere Ronnie Flex, Gerard Joling en Ilse DeLange. Presentator Buddy Vedder praat met Máxima over het jubileum en over muziekonderwijs.

Buddy ging vorige week samen met twaalf schoolkinderen langs bij de koningin voor de opnames. De kinderen, die deel uitmaken van de Grootste Schoolband van Nederland, bekeken samen met Máxima de videoclip van hun nieuwe kerstlied.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen. De stichting vergroot onder meer de kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

LEES OOK:

Zo moedigt Kate het Britse zeilteam aan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.