Máxima in het LUMC

Vanmiddag is koningin Máxima langsgegaan op de afdeling Medische Microbiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Haar bezoekje stond volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar corona.

In het LUMC wordt er onderzoek gedaan naar zowel vaccins als antivirale geneesmiddelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo testen onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie in het laboratorium of potentiële vaccins beschermende immuniteit tegen het virus opwekken.

Máxima sprak in het ziekenhuis met medewerkers van de afdeling Medische Microbiologie. Ze kreeg van virologen en analisten een uitleg over hun werkzaamheden in het lab bij het ontwikkelen en testen van vaccins en antivirale middelen. Ze kreeg ook een demonstratie met behulp van een elektronenmicroscoop te zien welke schade het virus in geïnfecteerde cellen aanricht.

De koningin nam afsluitend ook nog deel aan een rondetafelgesprek met experts van verschillende Nederlandse universiteiten en andere betrokken organisaties. Er werd gesproken over de stand van zaken in het onderzoek naar vaccins en antivirale middelen in Nederland.

Lees ook:

De middelbare schooltijd van de 17-jarige Eloise is officieel ten einde gekomen. Met een vlag in handen van haar middelbare school, het Maerlant Lyceum in Den Haag, poseert ze voor haar Instagram Story.

De vlag kan uit! Eloise is geslaagd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen