50e0cf7f6119db2bb9f295858e4ccf7e

Máxima in gesprek met Radboudumc over stand van zaken ziekenhuis

Koningin Máxima heeft donderdag weer een digitaal werkbezoek op de planning staan. Ze gaat in gesprek met zorgmedewerkers van het Radboudumc in Nijmegen over de stand van zaken binnen het ziekenhuis. Ook zal er worden gesproken over wetenschappelijke innovaties in de gezondheidszorg en preventie- en herstelprogramma’s.

Máxima spreekt onder andere over het programma ‘Zorg voor Arbeid’. Daarbij krijgen patiënten zorg die erop gericht is om hun werk goed te kunnen blijven doen, en hulp bij vragen over de gevolgen voor het inkomen tijdens en na de behandeling. Máxima wordt daarnaast geïnformeerd over het ‘Fit4Surgery-programma’, waarbij patiënten van diagnose tot operatie fysieke training en mentale ondersteuning krijgen en waarin er aandacht is voor optimale voeding. Het doel daarvan is om de conditie met 10 procent te verbeteren, waardoor er minder kans is op complicaties en het herstel van de patiënt sneller gaat. Ook wordt over een preventieprogramma gesproken dat een gezonde leefstijl stimuleert, zodat aandoeningen en ziekte kunnen worden voorkomen.

Naast het ziekenhuis zal Máxima ook een videogesprek hebben met mensen van het Medical Innovation and Technology expert Center (MITeC), waar zij zelf in 2015 drie innovatieve operatiekamers opende. Donderdag krijgt ze er uitleg over onder andere een project voor uitbehandelde oncologische patiënten met levertumoren. Door dat project leven patiënten in betere gezondheid in wat een van hen “extra gegeven tijd” noemde.

LEES OOK:

Eloise vraagt (en krijgt!) podcast-tips

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen