Máxima Toespraak Vn Oktober 2021 Screenshot Instagram

Máxima houdt virtuele toespraak voor VN

Als pleitbezorger voor de VN van inclusieve financiering voor ontwikkeling sprak Máxima gistermiddag voor een symposium van de G20. Ze benadrukte dat het economisch herstel na de pandemie ongelijk verloopt.

Máxima is naast speciaal pleitbezorger ook erevoorzitter van GPFI: Global Partnership for Financial Inclusion. Het symposium van gisteren had als thema ‘Coping with New (and Old) Vulnerabilities in a Post-Pandemic World’ – oftewel, hoe om te gaan met door de pandemie blootgelegde nieuwe (en oude) zwakheden. Op economisch vlak herstellen arme landen veel minder sterk en Máxima benadrukte dat slechts een derde van de middel- en lageloonlanden herstelt tot een niveau als voor de crisis. Terwijl hoge loonlanden nu al een voorspoedig herstel zien.

“Hoewel de mondiale economische bedrijvigheid blijft verbeteren, is het duidelijk dat het herstel van de coronacrisis ongelijk verloopt”, zei ze tijdens de virtuele ontmoeting.

Máxima hoopt daarom dat overheden en ontwikkelaars zich ervoor blijven inzetten dat digitale financiële diensten voor iedereen beschikbaar worden zodat iedereen gemakkelijk zijn bankzaken kan regelen. “Samen kunnen we actie ondernemen ons te helpen herstellen en een meer inclusief, veerkrachtig en verantwoordelijk digitaal financieel systeem te bouwen, met meer kansen voor iedereen.”

Máxima Toespraak Vn Oktober 2021 Screenshot Instagram 1

LEES OOK:

Máxima in gesprek met jongeren bij HALT

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis