Máxima gaat prijs uitreiken aan ISH Dance Collective

De cultuursector is hard getroffen in deze coronacrisis. Nu duidelijk is dat de theaters nog wel even dicht zullen blijven, is het nog maar de vraag in hoeverre gezelschappen dit zullen overleven. Maar gelukkig goed nieuws voor ISH Dance Collective, zij ontvangen een prijs van 150.000 euro.

Koningin Máxima zal de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs op 23 november in Amsterdam gaan uitreiken. De koningin zag het danscollectief vorig jaar nog op 5 mei, tijdens het spektakel op de Amstel in Amsterdam ter afsluiting van Bevrijdingsdans. In de beoordeling staat beschreven dat ISH al ruim twintig jaar bezig met multidisciplinaire voorstellingen en educatieprojecten. Het “verbindt en verrast daarmee uiteenlopende groepen mensen, met name ook jongeren.”

Met de jaarlijkse prijs hoopt Cultuurfonds-directeur Adriana Esmeijer juist nu tijdens de coronacrisis “een sprankje hoop te brengen in de zwaar geraakte cultuursector. Dat alles in de cultuursector door de coronacrisis nu stilligt, is echt vreselijk.”

Lees ook:

Wat persoonlijke kiekjes? Of video-opnames met de telefoon? De aankomende dagen heeft de koning alle tijd om te bedenken hoe hij en zijn gezin zich toch nog even kunnen laten zien.

Wat zullen de Oranjes van zich laten zien met Koningsdag?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen