Koningspaar Op Staatsbezoek Naar Duitsland, Dag 3

Máxima en Willem-Alexander enthousiast over tomatenkas

Koning en koningin brachten vanochtend in Abu Dhabi een bezoek aan een hightech kas met tomaten. Ze lieten zich de oogst goed smaken.

Middenin de woestijn staat een kas waarin hoogwaardige Nederlandse technologie wordt toegepast. De tomaten die daar groeien zijn zoeter, en de opbrengst is ook nog eens hoger.

Het vorstenpaar  lieten zich op de tweede dag van hun staatsbezoek uitgebreid uitleggen, hoe Nederlandse technologie en kennis worden ingezet voor nog betere tomaten. En er is meer goed nieuws, want in de woestijn wordt ook gewerkt aan een super-aardbei.

‘NIET SNOEPEN’

Het is daarmee nog experimenteren, al liet de meegereisde hofdame van koningin Máxima zich wel verleiden om een vuurrode aardbei te proeven. Willem-Alexander zag dat. ‘Nee, nee, niet snoepen’, zei hij plagend.

Geproefd werd er later toch, op een proeverij met lokale producten. Verantwoordelijk voor het menu was de Nederlandse chefkok van Boca, Matthijs Stinnissen. Willem-Alexander en Máxima bekeken hun bord met veel belangstelling, proevend, prikkend en goed kijkend.

Na afloop vertrok het gezelschap – het koningspaar in een gigantische Aurus Senat, een Russische limousine, die gelijkenis vertoont met The Beast van de Amerikaanse president – naar Dubai.

LEES OOK: DIT IS DE EERSTE FOTO VAN BEZOEK W.A. EN MÁXIMA AAN ABU DHABI

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Bron: ANP