Queen Maxima Visits Bovenij Hospital (rotapool)

Máxima brengt werkbezoek aan ABC-eilanden

Een reisje naar de zon dat zit er voorlopig nog niet in. Koningin Máxima is donderdag echter wel virtueel de halve wereld overgevlogen voor een werkbezoek. De vorstin ging namelijk ‘langs’ bij drie sociale initiatieven op Aruba, Curaçao en Bonaire.

De invloed van de coronapandemie op de Benedenwindse Eilanden stond tijdens haar bezoek centraal. Máxima sprak met medewerkers en vrijwilligers van Fundacion Pa Nos Comunidad, Stichting Kinderbescherming Curaçao en Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire. De gesprekken gingen over de invloed van corona op hun projecten, vrijwilligers, doelgroepen en de plannen voor de toekomst.

De stichting is de officiële voedselbank op Aruba en bevordert participatie, armoedebestrijding en het algemeen welzijn op het eiland. Kinderen en jongvolwassenen worden door Stichting Kinderbescherming Curaçao voorgelicht en van advies voorzien. Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire wil betere toekomstperspectieven creëren voor de jeugd op het eiland en helpt om hun discipline en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen. Dit doen ze door middel van naschoolse activiteiten en opvang.

LEES OOK:

Groothertogin Maria Theresa is blij met bloeddonoren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.