Maxima Bezoekt Koninklijk Danstheater Rotapool

Máxima bezoekt dansgezelschap in Den Haag

Onze koningin heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Nederlands Dans Theater. Het was pas het tweede ‘fysieke’ werkbezoek van Máxima in 2021. En ze heeft ervan genoten.

Ze wilde enorm graag weten hoe het gezelschap zich door de pandemie heen danst. En zocht hen dus bewust op. Om te ervaren wat ze doen, wat nog mag en kan en natuurlijk om te horen hoe de dansers en medewerkers dat ervaren. Volgens Máxima voelde het als een waar “cadeau” om een aantal dansers in actie te hebben mogen zien.

Niet zo gek ook, theaters, musea, concertzalen en bioscopen zijn al een flinke tijd dicht. Dus we begrijpen volkomen dat Máxima dit stukje cultuur met liefde meepakte. Máxima vindt dat de culturele sector het zwaar heeft. En vertelde dat ze thuis regelmatig live streams bekijkt van het Nederlands Dans Theater. Toch is dat niet te vergelijken met het bezoeken van een echte voorstelling. Daar kijken zijn én Amalia, Alexia en Ariane weer enorm naar uit, verklapte ze.

De dansers gingen in gesprek met de koningin en gaven onder meer antwoord op de vraag wat ze het meest misten tijdens dit coronajaar. Dat blijkt met name de interactie met het publiek te zijn. Je hebt het nodig”, zegt danser Albaret. “Het geeft me ook meer vrijheid bij het dansen in vergelijking met wanneer je danst voor een livestream. Dan moet je rekening houden met de camera”.

LEES OOK:

3 leuke thuiswerkfoto’s van Frederik en Margrethe sámen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen