Máxima bezocht een producent van beademingssystemen

De coronacrisis is nog steeds niet afgelopen en dat betekent dat beademingsapparatuur nog steeds nodig is. Gisteren ging koningin Máxima op bezoek bij het technologiebedrijf Demcon in Enschede. Het bedrijf in Twente heeft een beademingssysteem ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van coronapatiënten.

Rondleiding

Máxima kreeg een rondleiding waarbij werd uitgelegd hoe het bedrijf de beademingstechnologie heeft ontwikkeld. Ze sprak met de ontwikkelaars van het systeem en met medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken.

Productie in korte tijd

De koningin sprak ook met vertegenwoordigers van toeleveranciers van componenten, van andere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het systeem en van de landelijke expertgroep voor beademingsapparatuur. In dit gesprek werd besproken hoe het systeem ontwikkeld, getest en geproduceerd kon worden in zo’n korte tijd.

Hart onder de riem

Voor Máxima was dit inmiddels het zesde werkbezoek sinds de coronacrisis. Op deze manier wil ze, net als Willem-Alexander, verschillende organisaties en bedrijven een hart onder de riem steken.

Lees ook:

Geen Koningsdag, maar Woningsdag. De Oranjebond heeft vandaag een alternatief programma voor Koningsdag gepresenteerd. De normale viering en de festiviteiten kunnen door het coronavirus niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het geen speciale dag zal worden.

Brieven voor de koning met Koningsdag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen