Image 14

Marlijn Weerdenburg gaat prinses Diana spelen: ‘‘Een droomrol!’’

Voor de nieuwe musical Diana & Zonen kruipt musicalactrice Marlijn Weerdenburg in de huid van Lady Di. Dat maakte theaterproducent MediaLane vrijdag bekend. Wat kunnen we verwachten van deze voorstelling en wie is Marlijn?

In Diana & Zonen zal continu geschakeld worden tussen het stormachtige liefdesverhaal van Diana en de Britse prins Charles begin jaren tachtig en de romance tussen hun zoon prins Harry en Meghan die de afgelopen jaren op social media overal te volgen was. De musical vertelt daarnaast over de moeder die Diana ook was en hoe zij voor haar eigen geluk moest vechten.

Marlijn is in ieder geval razend enthousiast. “Het mogen gaan spelen van prinses Diana is een absolute droomrol”, laat ze weten. Het is de eerste keer dat de actrice en zangeres, bekend van onder meer Moltalk en de serie Danni Lowinski, een dragende rol in een musical speelt. “Ik kan niet wachten om me onder te dompelen in deze vrouw. Ze doorbrak taboes en conventies, worstelde met haar rol binnen het conservatieve Britse koningshuis en zette zich vol in voor de strijd tegen aids. Maar boven alles was ze een moeder. Een vrouw die haar zonen te vroeg alleen moest achterlaten.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel, die eerder ook Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses maakte. De regie is in handen van Frank van Laecke. Vanaf september is Diana & Zonen te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna gaat de productie op tournee langs de Nederlandse theaters.

LEES OOK:

Zien: Queen deelt zeldzame foto op Wereld Boekendag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.