Prinses Margriet Heropent Artis Na Versoepelingen (pool)

Margriet mag kunstwerk Apenheul onthullen

Prinses Margriet zit niet stil. Ze is als beschermvrouwe verbonden aan de Apenheul. En mocht gistermiddag een kunstwerk onthullen. We hebben er een leuke foto van voor je.

Het kunstwerk staat niet in de Apenheul, maar in de Apeldoornse binnenstad. Het bronzen beeld (‘het jarige aapje’) werd gemaakt en onthuld ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Apenheul. Na de onthulling praatte Margriet even bij met zowel de kunstenaar als de initiatiefnemers voor het beeld.

Het krijgt een vaste plek in de stad. En werd door een jury gekozen, uit meerdere inzendingen. Die jury was best bijzonder, want deze bestond uit inwoners en ondernemers uit Apeldoorn. Kunstenaar Florentijn Hofman ‘won’ en mocht zijn ontwerp gaan maken.

Margriet zit de afgelopen tijd sowieso helemaal ’tussen de dieren’. In juni bezocht ze Ouwehands Dierenpark. Daar is het Onky-Donky-huis ingericht, speciaal voor ouders met kinderen die een beperking hebben. En in mei mocht ze Artis in Amsterdam heropenen, de dierentuin was 5 maanden dicht geweest en de prinses is net als van de Apenheul beschermvrouwe van de zoo.

Margriet Onthult Kunstwerk Screenshot Instagram Juli 2021

LEES OOK:

Foto’s: Beatrix bezoekt Den Haag

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis