Margriet en Pieter gaan ‘gewoon’ naar Sotsji

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven gaan in principe 'gewoon' naar Sotsji voor de Paralympics. ''De prinses en de heer Van Vollenhoven zijn immers voor de sporters in Sotsji, de prinses is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité. De Nederlandse regering volgt de ontwikkelingen vanzelfsprekend op de voet'', zo liet de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd weten.

Ook minister Edith Schippers (Sport) gaat vooralsnog naar de Paralympics, de Spelen voor gehandicapte sporters in Sotsji, zo werd eerder maandag bekend. De Britse regering kondigde zondag aan dat prins Edward, beschermheer van het Britse Paralympische Comité, en leden van de regering niet naar Sotsji reizen vanwege de opgelopen spanning in Oekraïne. Eerder was aangekondigd dat ze wel zouden gaan.

De Paralympics beginnen vrijdag 7 maart. Vier dagen later gaan Margriet en Pieter weer naar huis. Ze kijken in de tussentijd niet alleen bij verschillende wedstrijden. Zo gaat het tweetal onder meer ook nog naar het paralympisch dorp en praten ze met de Nederlandse deelnemers.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen