Mabel deelt weer een wijsheidje met de wereld

Op Mabel kunnen we echt rekenen voor mooie (natuur)foto’s, overpeinzingen en bijna poëtische bijschriften bij foto’s. Ze heeft nu een ooit veelgebruikt maar inmiddels bijna vergeten woord opgedoken en wil dat opnieuw gaan gebruiken.

De prinses – en weduwe van prins Friso – schiet met regelmaat mooie plaatjes, die ze deelt via Instagram. Zichzelf zet ze niet zo vaak op de foto. Tenzij het voor een goed doel is, dan komt ze graag in beeld om de goede zaak onder de aandacht te brengen. Zoals onlangs, samen met de Spaans-Bulgaarse prinses Miriam, om te strijden tegen kinderhuwelijken.

Ze plaatst vaak foto’s die ze maakt tijdens wandelingen. Ditmaal zien we een prachtige najaarslucht, schitterend zonlicht over het water én heeft Mabel de foto weer voorzien van een diepgaande tekst. Ze schrijft – in het Engels weliswaar – dat ze een woord tegenkwam dat vroeger veel gebruikt werd, maar daarna in de vergetelheid raakte. Het gaat om het woord ‘respair’. Misschien heb je weleens van ‘despair’ gehoord. Wat neerkomt op ‘wanhoop’. Respair is de periode die zich daarná aandient: een tijd van terugkeer van hoop. Mabel linkt het aan de huidige coronacrisis. En is van plan het woord nieuw leven in te blazen, door het vaker te gaan gebruiken.

Hier zie je haar Insta-post, met de mooie foto en haar ‘respair’-tekst. Ook iets voor de Nederlandse taal om te herintroduceren? Van wanhoop naar nieuwhoop, of zoiets?

Mabel Screenshot Instagram

LEES OOK:

Prinses Mabel enorm gestegen in Quote 500

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @mabel.vanoranje