Lintjesregen: vandaag wel het goede nieuws, maar nog even wachten op het lintje

Vandaag zullen duizenden Nederlanders te horen krijgen dat ze een lintje zullen krijgen van de koning. Dit jaar zal dit echter anders gaan dan gewoonlijk. De feesten op gemeentehuizen en de uitreiking moeten namelijk worden uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Goed nieuws

De meeste burgemeesters zullen de gelauwerden blij maken met een telefoontje, maar er zijn er ook een aantal die andere manieren hebben bedacht. Zo zijn er burgemeesters die bijvoorbeeld langs de huizen van de ontvangers fietsen om het goede nieuws te vertellen. Na de coronacrisis zal er een landelijk evenement komen waarbij de ontvangers alsnog een lintje opgespeld krijgen.

Koninklijke onderscheiding

De laatste werkdag voor Koningsdag is altijd dé dag dat de lintjes worden uitgedeeld. Veel mensen krijgen een onderscheiding omdat ze jarenlang vrijwilligerswerk hebben gedaan, of voor hun carrière in de politiek, sport, cultuur, het bedrijfsleven of het leger. Vorig jaar kregen 2881 mensen een koninklijke onderscheiding.

Lees ook:

Wat persoonlijke kiekjes? Of video-opnames met de telefoon? De aankomende dagen heeft de koning alle tijd om te bedenken hoe hij en zijn gezin zich toch nog even kunnen laten zien.

Wat zullen de Oranjes van zich laten zien met Koningsdag?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen