Laurentien wil mening jongeren over 1,5 meter samenleving

Op het digitale platform Namens Nederland bundelen verschillende jongerenorganisaties hun krachten om iets te kunnen doen met de oproep van premier Mark Rutte. In de persconferentie van afgelopen week sprak hij namelijk specifiek jongeren aan om mee te denken over creatieve ideeën voor een 1,5 meter samenleving.

Prinses Laurentien is één van de aanjagers van Namens Nederland. “Dit platform kan versnippering helpen voorkomen en daarmee ook echt impact maken”, laat ze weten. “We moeten er ook voor zorgen dat de input van kinderen en jongeren niet vrijblijvend is. Want jongeren geven terecht aan dat hun stem geen afvinkbox moet zijn. Dit vraagt om een gelijkwaardige dialoog tussen jongeren en besluitvormers. En we zullen helpen waarborgen dat niet alleen actieve en zichtbare kinderen en jongeren van zich laten horen maar ook degenen die zich daar niet zo snel toe geroepen voelen. Een inclusieve aanpak is voor mij een randvoorwaarde van succes.”

Aan Namens Nederland zijn onder andere Young Impact, Blikverruimers, Missing Chapter Foundation, Young Crowds, Jonge Klimaatbeweging, Johan Cruyff Foundation en JOGG verbonden. Zij vinden het belangrijk dat de oproep van Rutte niet vrijblijvend is en dat er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen. Andere jongerenorganisaties zijn welkom om zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Op de website www.idee.namensnederland.nl kunnen vanaf woensdag alle ideeën worden ingediend. In de komende tijd kunnen jongeren elkaars ideeën liken en delen. Ook kunnen zij reageren om ze te versterken en aan te scherpen. Daarna worden alle ideeën geanalyseerd en beoordeeld. Namens Nederland bundelt de uitkomsten en biedt die uiteindelijk aan minister-president Rutte aan.

Lees ook:

De middelbare schooltijd van de 17-jarige Eloise is officieel ten einde gekomen. Met een vlag in handen van haar middelbare school, het Maerlant Lyceum in Den Haag, poseert ze voor haar Instagram Story.

De vlag kan uit! Eloise is geslaagd

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen