A0e98b2a59356f8473940cf5b49ce695 10

Laurentien bang om foute dingen te zeggen tegen mensen met beperking

Donderdag ging prinses Laurentien in gesprek met mensen met een beperking. Dat deed ze in het kader van de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Het gesprek was via een livestream te volgen. Tijdens het gesprek focuste ze vooral op de gevoelens en emoties van mensen met een beperking.

De prinses had al snel eenzelfde probleem als waar mensen met een beperking regelmatig mee te maken kunnen hebben. Tijdens een gesprek met iemand die gebarentaal gebruikte, kon de prinses de ondertiteling niet goed lezen. “Ik ben eigenlijk heel blij dat ik m’n bril ben vergeten want dat laat direct zien waar we tegenaan lopen”, zei ze over dat incident. Laurentien sprak verder met onder andere  Lucille Werner en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Werner vertelt over haar verleden als Lingo-presentatrice. Zo vertelt ze dat mensen haar op straat wel eens herkenden vanwege haar “loopje”.

Uit angst voor het stellen van de verkeerde vragen dekte de prinses zich regelmatig in. “Nu ga ik waarschijnlijk weer hele foute dingen zeggen”, was meerdere keren het begin van een vraag of verhaal. Wel benadrukte ze regelmatig dat ze er graag op wordt gewezen wanneer ze iets ‘verkeerds’ zegt. Ook sprak ze met Pim Brouwers, die een visuele beperking heeft, onder andere over zijn jeugd, schaamte en hoe het is om een beperking te hebben in het bedrijfsleven. Via videoverbindingen ging de prinses het gesprek aan met verschillende mensen met een beperking.

LEES OOK:

Tweede lockdown is voorbij, dus Charles en Camilla brengen dit bezoek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.