Koning En Koningin Over Het Afbreken Vakantie Griekenland

Kranten over Willem-Alexanders spijtbetuiging: ‘Historisch!’

De spijtbetuiging van Willem-Alexander is inmiddels door veel mensen bekeken. De ochtendkranten pakken een dag na zijn excuses voor zijn reis naar Griekenland nog een keer uit. Onder meer het AD en De Telegraaf noemen de videoboodschap aan het Nederlandse volk “historisch”.

“Het was een onverwacht en nooit eerder vertoond optreden. Met zijn nederige excuses toonde Willem-Alexander aan dat hij dingen anders doet dan zijn voorgangers”, schrijft het AD. Die conclusie trok ook De Telegraaf: “Koning Willem-Alexander is de eerste Oranjevorst die zich zo ruiterlijk verontschuldigt.”

De Volkskrant besteedde aandacht aan de video en noemde het “een zeldzaam deemoedige” boodschap en vindt dat de koning “een moderne dimensie” aan zijn koningschap geeft. “Een die door het veeleisende mediatijdperk lijkt te zijn ingegeven. Met zijn toespraak laat Willem-Alexander zien zich wel degelijk ook zelf verantwoordelijk te voelen en, nog een stap verder, daarover rekenschap te willen afleggen.”

Daarnaast halen de dagbladen aan dat de koning het land haast nooit toespreekt, tenzij het kerst is of er een abdicatie wordt aangekondigd. Eerder deed alleen koningin Beatrix het na de aanslag op Koninginnedag in 2009 in Apeldoorn en, eerder dit jaar, Willem-Alexander aan het begin van de coronacrisis.

LEES OOK:

Belgische royals delen verdriet om vermoorde leraar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.