Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

De Koninklijke Stallen in Den Haag gaan woensdagmiddag voor het eerst deze zomer open voor het publiek. Wie snel beslist kan voor de laatste vier tijdslots van de middag nog via internet kaarten kopen. In totaal zijn de stallen tot en met 17 augustus op negen middagen open voor bezoekers.

Tegenwoordig beslissen veel bezoekers pas om op het laatste moment kaarten te bestellen, soms zelfs aan de ingang van de stallen waar dan via internet een bestelling wordt geplaatst. "Die mensen moeten natuurlijk niet vergeten hun identiteitsbewijs mee te nemen en er is altijd het risico dat de gewenste periode net is uitverkocht", geeft een paleismedewerker advies aan de 'last minute' kaartjeskopers.

Op het terrein van de stallen is een royale wandelroute uitgestippeld die de verschillende onderdelen van het vervoersdepartement van de koning laat zien. Van de doucheruimte voor de paarden, de boxen voor de Gelderse en Friese paarden, de tuigage en binnenmanege en de koetshuizen en garages voor de fraaie koninklijke auto's. Voor kinderen is er dit jaar ook een speurtocht, waarbij ze onder meer de vraag moeten beantwoorden hoeveel tenen een paard heeft.

De Koninklijke Stallen zijn open op de middagen van 1, 2 en 3, 8, 9 en 10, 15, 16 en 17 augustus. Bestellen van kaarten kan via de website van het Koninklijk Huis.