Koningspaar trakteert vrijwilligers op taart

Het koningspaar heeft zaterdagmiddag in Zwolle taart uitgedeeld aan 'voorbeeldvrijwilligers'. Vooral koningin Máxima toonde zich bedreven bij het aansnijden van de 30 meter, als rode loper opgemaakte, lekkernij. De koning en koningin deden dat aan het slot van hun bezoek aan het festival Lang Leve de Club, onderdeel van de viering van 200 jaar koninkrijk.

Centraal daarbij stond de in de Grondwet verankerde 'vrijheid van vereniging en vergadering'. Het Nationaal Comité had ervoor gekozen clubs en verenigingen bij de viering in Zwolle in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.

"De vrijwilligers verdienen dat", aldus koning Willem-Alexander, die tijdens zijn twee uur durend verblijf in Zwolle herhaaldelijk op het belang van die vrijheid en vrijwilligerswerk wees. "We moeten aan de samenleving blijven bouwen, ook de komende 200 jaar van het koninkrijk."

Samen met Máxima woonde hij een deel van een symposium over 'De Club van de toekomst' bij, waar de koning zich liet ontvallen het niet erg te vinden zaterdag lekker droog te zitten en niet in de regen langs het hockeyveld te hoeven staan bij een wedstrijd van een van zijn dochters. "Ik zal het snel doorvertellen", grapte gespreksleider Kees Jansma.

Daarna ging het paar het festivalterrein op, waar het net was opgehouden met regenen. Na een rondgang kwamen koning en koningin uit bij de taart. De lijst van ingrediënten voor het meesterstuk las als een inventarislijst van een buurtsupermarkt. Met onder meer 100 liter eieren, 2 kilo citroenrasp, 60 kilo vanillepeulen, 40 liter slagroom, 60 kilo marsepein, 100 kilo roomboter en 40 kilo perziken.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen