Koningspaar onder de indruk van parade

Koning Willem-Alexander typeert Koningsdag in Zwolle als 'hartverwarmend', 'prachtig' en 'modern'. ''Mensen uit de hele kop van Overijssel laten ons zien wat ze kunnen. We zijn nog steeds stil van de parade, wat ze ons voorgeschoteld hebben; modern, eigentijds en toch de geschiedenis goed weergegeven. Ik denk dat we hier een prachtige Koningsdag meemaken'', zei Willem-Alexander.

Ook Máxima was onder de indruk van de presentatie van de veelzijdige parade en vooral de humor die erin verwerkt zat vond ze 'geweldig', zei ze bij de NOS. Prinses Alexia zei de parade het allerleukst te vinden, Alexia zei 'alles' leuk te vinden. Amalia wilde er nog niet over oordelen. ''Want ik heb nog niet alles gezien'', sprak de prinses van Oranje diplomatiek.

Haar zusje Alexia is blij dat ze er bij kan zijn na het ski-ongeluk in Lech, waarbij ze haar rechterbovenbeen brak. ''Het was wel een enorme klap, maar ik ben er wel weer helemaal bovenop'', zei Alexia tijdens haar allereerste tv-interview. De koning vertelde later tijdens het sportonderdeel dat Alexia veel oefeningen heeft gedaan.

Over de weersomstandigheden zei Willem-Alexander: ''Je gaat vol goede moed de dag in. En als het weer dan wat tegenvalt, daar kun je niets aan doen. Iedereen maakt er hier het beste van en het weer nemen we op de koop toe. Het valt erg mee. Iedereen is erg blij om hier te zijn."

Willem-Alexander ging ook in op de zorgen voor de veiligheid op grote evenementen als Koningsdag. ''We leven in moeilijke tijden, maar laten we normaal doorgaan met feestvieren, met laten zien waar we voor staan, met onze manier van leven. We laten ons niet kapotmaken. We zorgen op zo'n goed mogelijke manier dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Ik ben ervan overtuigd dat degenen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, het beste hebben gedaan om te zorgen dat iedereen hier veilig met ons Koningsdag kan vieren."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen