Koningshuis gaat na vandaag weer meer doen

Nu verschillende corona-maatregelen versoepeld worden, zullen ook Máxima en Willem-Alexander er weer vaker op uit trekken. En dat is nog best spannend, want hun aanwezigheid trekt meestal aardig wat volk.

Vandaag met Pinksteren zijn Máxima en Willem-Alexander nog even in de vakantie-stand, maar vanaf morgen laten zij zich weer meer zien in het land. Voor werkbezoeken en andere publieke optredens. Natuurlijk houden ze zich daarbij nog steeds aan alle richtlijnen, om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen.

Máxima was onlangs al op Texel. Willem-Alexander bezocht Utrecht Centraal om een update te krijgen van de NS. Bij beide bezoeken kwam naar voren hoe lastig het is om afstand te bewaren en niet te veel mensen te trekken. Zowel belangstellenden als media waren volop aanwezig. Voor de komende openbare optredens is het daarom zaak goed te plannen en te bekijken of en zo ja, in welke mate, werkbezoeken überhaupt wel aangekondigd zullen gaan worden.

Bijzonder om te vermelden is nog wel dat ons koningspaar de komende week eigenlijk géén verplichtingen in Nederland in de agenda had staan. Dit komt omdat morgen, dinsdag, eigenlijk een bezoek aan Duitsland gepland was. Vanwege corona werd een reeks van deelstaatbezoeken aan onze oosterburen voorlopig afgeblazen.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen