Koningsdag Maastricht gecanceld

De voorbereidingen waren tot voor kort nog in volle gang in en rond Maastricht, maar nu is alles stopgezet. De organisatie geeft aan dat de huidige maatregelen te beperkend zijn.

Tussen 6 april en 27 april lijkt aardig wat tijd te liggen, maar de stad merkt nu al dat ook het verder plannen en organiseren van de feestdag zeer lastig is geworden.

De gemeente laat weten: “De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.” Uiteraard is voor vele evenementen momenteel niet bekend of, en zo ja wanneer, ze ingehaald gaan worden.

Lees ook:

De koninklijke familie zou in Maastricht door het centrum wandelen. Onder meer de Sint Servaasbrug, het Onze Lieve Vrouweplein en het Vrijthof zouden worden aangedaan. Ook het Koningsdagconcert, gepland voor 6 april, gaat niet door.

De laatste keer dat Koningsdag afgelast werd, was in 2013. En daarvoor in 2001. Toen in verband met de mondklauwzeer-crisis.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP