Koningsdag: dit kunnen we bij de NOS verwachten

Dit jaar ziet Koningsdag er anders uit dan andere jaren. Vanwege de coronamaatregelen kunnen de festiviteiten niet doorgaan, maar dat betekent niet dat het een dag is die zomaar voorbij zal gaan. De NOS komt met een aangepaste programmering. Geen liveverslag dit keer, maar een terugblik op de laatste zes edities van Koningsdag.

Hoogtepunten

’s Ochtends zal er een anderhalf uur durend programma worden uitgezonden met daarin de hoogtepunten van de afgelopen zes Koningsdagen in De Rijp en Amstelveen, Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Groningen en Amersfoort. De inleiding zal worden gedaan door nieuwslezeres Astrid Kersseboom.

Feestelijke dag ondanks maatregelen

Winfried Baijens zal ’s avonds een roadtrip maken door elf provincies, eindigend in Limburg waar dit jaar in Maastricht het feest zou plaatsvinden. Winfried laat in zijn reportage aan presentator Amber Brantsen zien hoe Nederland toch nog probeert om de 53e verjaardag van Willem-Alexander te vieren, ondanks de maatregelen.

Het huis van De Koning

Overdag wordt tussendoor het programma Het huis van De Koning uit 2017 herhaald. In deze serie stond de 50e verjaardag van de koning centraal en werd gekeken naar hoe het gewone leven in Nederland zich in al die jaren heeft ontwikkeld.

Lees ook:

Het Koninklijk Concertgebouworkest roept op tot het gezamenlijk zingen en spelen van het Wilhelmus op Koningsdag. Op deze manier wil het orkest de nationale feestdag beginnen met ‘‘een groots en positief gebaar van saamhorigheid in deze moeilijke periode.’’

Koningsdag 2020 via de buis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen