Koningsdag In Amersfoort

Koningsdag dit jaar gewoon op tv te volgen

Het zal wederom een anders-dan-anders feestdag worden. Maar het bezoek van ons koninklijke gezin aan Eindhoven is gelukkig wel op tv te volgen, bij de NOS. Benieuwd naar een aantal details?

27 april is in gangbare jaren een nationale feestdag. Waarop een heleboel ‘mag en kan’. Vorig jaar was er natuurlijk al een zwaar versoberde versie. Woningsdag noemden we die toen, met een knipoog. Er werd van alles digitaal georganiseerd, van online kleedjesmarkten tot prins Floris die een thuis-dj-set draaide. En ook dit jaar gaan we niet met z’n allen massaal de straat op om feest te vieren, oranjebitter te drinken en onze oranje outfits te showen. En schudden onze royals geen handen langs de looproute van hun bezoek aan de gekozen stad of dorp.

Wat er wél plaatsvindt, is een bezoek van Willem-Alexander en zijn gezin aan Eindhoven. De 5 zullen de High Tech Campus in de stad bezoeken. En in een speciale studio alsnog een dagprogramma doorlopen. De prinsessen nemen zelfs deel aan een talkshow. En verder zullen ze virtueel buurtbewoners en organisaties in Eindhoven ‘bezoeken’.

NOS zendt dit alles uit, net als in andere jaren. Astrid Kersseboom praat het geheel aan elkaar. En ’s avonds volgt nog ene nabeschouwing met Amber Brantsen. Zij brengt een terugblik op de dag vanaf het dak van een oud Philips-gebouw, helemaal passend voor Koningsdagstad Eindehoven.

Vorig jaar werd een streep gezet door het bezoek aan Maastricht. Het jaar daarvoor was de koninklijke familie in Amersfoort.

Koningsdag In Amersfoort

LEES OOK:

Royals in de zon: de leukste foto’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen