Koningsdag 2020 via de buis

Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen. Van de eerste editie in 2014 in Amstelveen, via de edities in Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Groningen en tot slot Amersfoort.

Mooiste momenten van Koningsdag

Nieuwslezeres Astrid Kersseboom zal een inleiding geven voor de mooiste momenten. ‘‘We zien het karakter van de feestelijkheden in de loop der jaren veranderen, en we zien de rol van de prinsessen groter worden,’’ laat de NOS weten. Aansluitend op de terugblik zal ‘Het huis van De Koning’ worden uitgezonden. Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Willem-Alexander werd het programma in 2017 gemaakt. Het gaat over hoe het ‘gewone’ leven in Nederland zich de afgelopen vijf decennia heeft ontwikkeld.

Het huis van De Koning

In het programma zijn scènes te zien over het leven van de fictieve familie De Koning. Deze worden afgewisseld met interviews met elf bekende Nederlanders (waaronder Irene Moors, Aron Winter, Sacha de Boer en Wilfred Genee) die, net als de koning zijn geboren in 1967. Het speciale Koningsdagprogramma is op Koningsdag te zien van 13.15 tot 15.50 op NPO1.

 

Lees ook:

Onze koningin heeft afgelopen maandag de telefoon weer opgepakt om mensen een hart onder de riem te steken. Via FaceTime kletste ze met bewoners en medewerkers van een woonzorglocatie in Lutjebroek.

Een telefoontje van Máxima: leuke verrassing voor ouderen in woonzorglocatie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .