Máxima verslaat Kate en Meghan

Trouwen met een prins blijft aanlokkelijk voor veel vrouwen, zo blijkt uit onderzoek. Uit dezelfde poll blijkt dat koningin Máxima onverminderd populair is en bewonderd wordt en met gemak andere royals als Kate en Meghan achter zich laat. Maar niet op alle vlakken.

Trouwen met een prins blijft aanlokkelijk voor veel vrouwen, zo blijkt uit onderzoek. Uit dezelfde poll blijkt dat koningin Máxima onverminderd populair is en bewonderd wordt en met gemak andere royals als Kate en Meghan achter zich laat. Maar niet op alle vlakken.

Maar liefst drie op de tien vrouwen blijkt bereid om voor een huwelijk met een prins hun werk en carrière op te geven. Dat blijkt uit een, (door Kien Onderzoek uitgevoerd) onderzoek onder 900 Nederlandse vrouwen (leden van PanelWizard Direct). Máxima Zorreguieta moest dat in 2002 doen voor haar huwelijk met Willem-Alexander. En actrice Meghan Markle zette een punt achter haar acteercarrière toen zij zich verloofde met de Britse prins Harry.

Uit het onderzoek blijkt ook dat koningin Máxima in de ogen van de Nederlandse vrouwen de ultieme royal beauty is. Onze koningin is volgens hen ‘het meest toegankelijk, het aardigst en het hardst werkend’. De nummers 2 en 3 zijn de hertogin van Cambridge (Kate) en de hertogin van Sussex (Meghan).

Over deze top 3 schreef Marc van der Linden het boek, Royal beauty. In 170 pagina’s leidt de royalty-journalist je langs de hectische levens van de drie beroemdste royals van dit moment: Máxima, Kate en Meghan. Moderne, sterke vrouwen die leven in een wereld van eeuwenoude tradities, kostbare sieraden en een strak protocol. Hoe combineren ze dat met hun smaak voor kleding, make-up en kapsels? Want alledrie zijn ze uitgegroeid tot ware stijliconen. Kortom: een boek dat alle kanten belicht van de wereld van Royal beauty.

Opvallende resultaten Royal beauty-onderzoek:

Royal beauty’s worden bewonderd om hun sociale capaciteiten (28%), maar ook elegantie/gratie (17%), zelfvertrouwen (16%) en intelligentie (13%). Volgens deelnemers aan het onderzoek heeft Máxima dat dus het meest van allemaal: maar liefst zeven op de tien vrouwen kiezen de koningin uit het rijtje van drie. Hoe ouder men is, hoe vaker men dit vindt (jongeren (<30 jaar) 46% tot 84% 60+). Meghan wint het nipt van Kate op de vraag wie de ultieme royal beauty is. Waar het overgrote deel van de ondervraagden dus Máxima noemde was Meghan voor 13% de eerste keuze en voor 10 % Kate.

Op slechts één vlak wordt Máxima van haar troon gestoten: als vrouwen mogen kiezen welke bruidsjapon ze weleens een keertje aan zouden willen hebben, is de jurk van Kate bij bijna de helft favoriet (45%).