Netherlands Royalty

Koningin Máxima praat over schulden en financiële steun tijdens de coronacrisis

Donderdagmiddag was koningin Máxima virtueel aanwezig bij het webinar ‘Samen Sterk voor een schuldenzorgvrij ondernemend Nederland’. Daar werd gesproken over het recente onderzoek van Deloitte naar de impact van de coronacrisis op het mkb en toenemende schuldenproblematiek. Dat gebeurt vanuit het ADO-stadion in Den Haag. De koningin was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en vanwege haar inzet voor een schuldenzorgvrij Nederland.

Uit het onderzoek, dat in opdracht van SchuldenlabNL, het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken werd uitgevoerd, blijkt dat vooral zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) kwetsbaar zijn. Er werd daarnaast met name stilgestaan bij het versnipperde hulpaanbod voor ondernemers. Er is veel financiële steun, onder anderen vanuit het kabinet, maar dat moet volgens de organisaties goed op elkaar worden afgestemd. Zo kunnen de ondernemers makkelijker hun weg vinden naar een voor hen geschikte regeling of oplossing.

In het eerste deel van het webinar volgde Máxima een gesprek met de voorzitters van de deelnemende organisaties. Aansluitend was er een gesprek met de gemeente Lelystad, een franchise ondernemer en een ZZP’er over hun ervaringen met gemeentelijke ondersteuning. Ook waren er korte pitches van maatschappelijke hulpinitiatieven aan ondernemers. Het laatste gesprek ging over hoe gemeenten ondernemers met financiële problemen kunnen ondersteunen.

LEES OOK:

Zo vroeg Willem-Alexander Máxima ten huwelijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.