sporters medailles medaille olympische spelen willem-alexander maxima

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima feliciteren sporters met medailles

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben wielrenster Annemiek van Vleuten en de mannelijke roeiers gefeliciteerd met hun medailles op de Olympische Spelen. “Wat een succesvolle dag voor #TeamNL.”

Felicitaties van koning Willem-Alexander en koningin Máxima

“We feliciteren in het bijzonder Annemiek van Vleuten met haar gouden medaille in de tijdrit. Met focus en kracht behaalde zij een schitterende overwinning”, schrijft het koningspaar in een verklaring op sociale media. Van Vleuten won woensdag de gouden medaille in de tijdrit. Een bijzondere gebeurtenis voor de wielrenster, omdat ze vijf jaar geleden onderuit ging tijdens de wegwedstrijd. Afgelopen zondag dacht de 38-jarige sportster goud gewonnen te hebben, maar bleek achteraf dat ze tweede was.

Verschillende medailles voor sporters

Ook feliciteert het paar Abe Wiersma, Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers en Tone Wieten, de roeiers die samen de mannendubbelvier vormen. “En in een spannende finale roeide de mannendubbelvier naar goud en een nieuw wereldrecord. Van harte gelukgewenst met deze fantastische teamprestatie.”

Inmiddels mag het koninklijk paar hun social media wel updaten, want het is inderdaad een succesvolle dag voor #TeamNL. De Nederlandse sporters hebben maar liefst acht medailles in de wacht gesleept en dat is in de Nederlandse historie nog nooit voorgekomen.

Lees ook: Deze 9 royals deden zelf mee aan de Olympische Spelen

Bron: ANP, NOS / Beeld: ANP