Aardbevingsgebied

Koning spreekt in Groningen met gedupeerden aardgaswinning

Koning Willem-Alexander heeft gisterenmiddag gesproken met gedupeerden van de aardgaswinning in Midden-Groningen. Hij bracht een bezoek aan de dorpen Overschild en Steendam, die beiden te maken hebben met aardbevingen als gevolg van de aardgaswinning.

Lekkende mestkelders en stalschade

Willem-Alexander begon zijn bezoek bij een melkveehouderij in Overschild. Hij sprak daar met de eigenaren en andere agrariërs uit de regio over de problemen die zij ondervinden door de gevolgen van aardgaswinning. Zo werd hem verteld dat boeren geconfronteerd worden met lekkende mestkelders en schade aan stallen.

Burgerinitiatieven

Vervolgens ging de koning naar Steendam waar hij zich liet informeren over burgerinitiatieven voor het versterken van woonhuizen. Willem-Alexander sprak in het dorpshuis Kaap Steendam met vertegenwoordigers van het initiatief Dorp in eigen hand, waarbij inwoners uit Steendam en het nabijgelegen Tjuchem samenwerken om hun woningen te verstevigen. Ook bezocht Willem-Alexander twee woningen die momenteel worden versterkt en sprak hij met een bewoner over het proces van de verbouwing.

LEES OOK: KONING WILLEM-ALEXANDER EERSTE DIE NEDERLANDSE BIO-LNG-INSTALLATIE GEBRUIKT

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Beeld en bron: ANP