Image 15

Koning praat met jongeren en starters: ‘‘Eerste baan en nog nooit collega’s gezien’’

Woensdag heeft de koning gesproken met jongeren die net aan het werk zijn gegaan. Met hen sprak hij over hoe het is om te beginnen op de arbeidsmarkt tijdens een pandemie. Willem-Alexander had de jongeren uitgenodigd in zijn woning Paleis Huis ten Bosch. De jongeren maken allen deel uit van de Jongerendenktank Coronacrisis, een samenwerking vanuit het jongerenplatform van de Sociaal-Economische Raad en Coalitie-Y, een jongerenorganisatie die jongeren wil betrekken bij een groen herstel van de economie.

Er werd vooral gepraat over afgestudeerden die pas begonnen zijn met werken. Voor hen heeft de coronacrisis op werkgebied een grote invloed: ze hebben moeite met het vinden van werk of verliezen hun baan door bezuinigingen. Anderen zijn net begonnen aan hun eerste baan, zonder dat ze hun collega’s hebben ontmoet.

De Jongerendenktank Coronacrisis presenteerde bij de start van het gesprek de uitkomsten van een onderzoek onder jongeren. Ook kwam het sociale leven en wonen van starters aan bod. De starters vertelden daarbij over de druk en de mentale problemen die zij ervaren, maar spraken ook over toekomstperspectieven.

LEES OOK:

Ojee! Om deze reden moest koningin Silvia naar het ziekenhuis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen