2020 09 09 14

Koning Máxima hamert op muziekonderwijs

“Het gaat de goede kant op maar we zijn er nog lang niet”. Dat was de boodschap die koningin Máxima woensdag uitdroeg tijdens de landelijke MuziekTafeldag van de stichting Méer Muziek in de Klas in de Theaterhangaar op het voormalige marinevliegkamp Valkenburg. Doel van de stichting is te zorgen dat in Nederland alle kinderen op de basisscholen de kans te krijgen bezig te zijn met muziek.

Dat is inmiddels in de helft van het land het geval. Dat is gezien het startpunt tien jaar geleden een goed resultaat, beaamde de koningin. “We zijn best ver gekomen”. Maar het karwei is nog allerminst af. “We zitten op de helft en ik wil toch benadrukken dat we voor de volle honderd procent moeten gaan”, vertelt Máxima, die erevoorzitter is van de stichting.

De Theaterhangaar is de thuishaven van de musical Soldaat van Oranje en voor de bijeenkomst met de koningin zaten de deelnemers aan de MuziekTafeldag in een van de decors van het spektakelstuk. Omdat vanwege de coronaregels het aantal genodigden beperkt moest worden gehouden, werd het brainstormen over de verdere uitrol en verankering van muziekonderricht ook online uitgezonden.

Máxima was niet alleen gekomen om te luisteren maar nam zelf ook aan de gesprekken deel. Ze opperde dat nog duidelijker moet worden gemaakt hoe belangrijk muziekonderwijs ook is voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Als dat wordt benadrukt moet het makkelijker zijn om scholen die nu nog aarzelen over de streep te trekken. 

https://www.instagram.com/p/CE6mlbcHb59/

Lees ook:

Haakon bezoekt drive-through teststation corona

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis.