Koning Brengt Bezoek Aan Gilde Stadstuiniers

Koning laat ambassadeurs weer ophalen door koetsen

Willem-Alexander laat weer koetsen uitrijden om de nieuwe ambassadeurs op te halen die op paleis Noordeinde hun geloofsbrieven komen aanbieden. Een mooi ritje dus naar Den Haag! De laatste keer was meer dan een half jaar geleden.

Woensdag zijn de ambassadeurs van Afghanistan, Noorwegen en Peru de eerste die vanaf hun Haagse residentie weer in een rijtuig kunnen stappen om naar de koning te gaan. Die traditie kon vanwege de coronacrisis tijdelijk niet door worden gezet. Vanaf 8 juli werden er wel alweer nieuwe ambassadeurs ontvangen, maar die werden opgehaald door een hofauto in plaats van een koets.

De andere extra regels rondom corona blijven wel in werking. Zo is de welkomstceremonie voor de nieuwe diplomaten niet aan de voor- maar aan de achterkant van het paleis, waar meer ruimte is voor het opstellen van de militaire kapel en de erewacht. De ambassadeur overhandigt zijn geloofsbrieven ook niet daadwerkelijk aan Willem-Alexander maar legt deze op een tafel voor de koning. Zo kan er voldoende afstand worden gehouden.

Lees ook:

Koningspaar brengt dochter Eléonore naar school

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.