Koning In Gesprek Over Medische Zorg Op Caribisch Deel (rotapool)

Koning bezoekt 113 Zelfmoordpreventie

Donderdagochtend heeft Willem-Alexander een virtueel bezoek gebracht aan 113 Zelfmoordpreventie. De koning sprak met onder anderen onderzoekers en vrijwilligers over het werk van de organisatie, die mensen met suïcidegedachten bijstaat.

Tijdens het bezoek ging het vooral over recente onderzoeken van 113, suicidepreventieprogramma’s en hulpverlening, maar er werd ook stilgestaan bij de impact van de coronapandemie. Ook de Landelijke Agenda Suïcidepreventie kwam aan bod, waarbij 113 Zelfmoordpreventie samenwerkt met partners als ggz-instellingen, de GGD, schuld- en uitkeringsinstanties en het onderwijs. Met betrokkenen werd gepraat over het belang van suïcidepreventie in ziekenhuizen, waarbij zorgverleners op de eerste hulp ook aandacht hebben voor de psychische kant van mensen die een suïcidepoging hebben gedaan.

De koning sprak tot slot met hulpverleners en vrijwilligers die mensen telefonisch hulp bieden. Zij vertelden de koning over hun ervaringen, met name in de verschillen in hulpvraag voor en tijdens de coronapandemie. In Nederland sterven gemiddeld vijf mensen per dag door zelfmoord. In 2020 voerde de hulplijn meer dan 113.000 telefoon- en chatgesprekken met mensen die hulp nodig hebben.

LEES OOK:

Groothertogin Maria Theresa is blij met bloeddonoren

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.