Koning belt met school waar hij Koningsspelen vierde

Omdat alle activiteiten rondom Koningsdag natuurlijk niet doorgaan, vallen ook de Koningsspelen in het water. De Spelen worden ieder jaar voor en door basisscholen georganiseerd.

Dit jaar zou de achtste editie van de Koningsspelen worden. Nu zo’n beetje alles rondom Koningsdag is gecanceld, besloot Willem-Alexander dan maar even een oranje telefoongesprek te plegen. Naar de directeur van de basisschool waar die hij vorig jaar bezocht in het kader van de Spelen.

Directeur Sietske de Jong beschrijft het gesprek als zowel spannen als relaxed, een erg fijn gesprek. Willem-Alexander vroeg naar hoe Friesland de crisis beleeft. En wat de sluiting van de scholen betekent voor de gemeenschap.

Lees ook:

De Jong waardeert het enorm dat de koning ‘zijn’ school nog niet is vergeten. “Afgelopen jaar was het al zo bijzonder dat hij hier kwam om met de kinderen feest te vieren”, aldus de directeur. Willem-Alexander vertelde ook nog dat één van zijn eigen dochters haar klasgenoten zo erg mist. “Dat doen onze kinderen ook. En wij missen de kinderen”, besluit De Jong.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen