Kijkje nemen in het gesloten Paleis op de Dam? Omroep MAX geeft een exclusieve rondleiding

Het is toch nog mogelijk om een kijkje te nemen in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Momenteel is het paleis gesloten vanwege de coronacrisis. Op 30 mei zendt Omroep MAX een rondleiding door het officiële ontvangstpaleis van de koning uit op televisie.

Omroepbaas en presentator Jan Slagter neemt de kijker mee door het paleis in ‘Exclusief: achter de deuren van Koninklijk Paleis Amsterdam’. Hij wordt daarbij begeleid door conservator Alice Taatgen. Samen lopen ze langs beeldhouwwerken, schilderijen van grootmeesters als Govert Flinck en Ferdinand Bol en meubilair van Lodewijk Napoleon in het imposante paleis. Volgens de omroep “een uniek gebouw dat een grote rol heeft gespeeld in onze vaderlandse historie en waar nog steeds geschiedenis wordt geschreven.”

“Het maken van uitstapjes is door de coronamaatregelen nog lastig en veelal onmogelijk”, aldus Slagter. “Ik ben daarom heel blij dat we in navolging van Keukenhof, nu óók naar Koninklijk Paleis Amsterdam mogen.”

Normaal gesproken worden in het paleis wereldleiders ontvangen en worden troonwisselingen en koninklijke huwelijken gevierd. Daarbuiten is het zoveel mogelijk opengesteld voor het publiek. Zien? Schakel dan naar NPO 1 op 30 mei om 19.05.

Lees ook:

En een prachtige zwart-wit foto van Beatrix met een hele jonge Willem-Alexander, in de wandelwagen. Genomen in het gras in de tuinen bij kasteel Drakensteyn.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen