Koningsdag Op Paleis Huis Ten Bosch

Yes! Het is weer tijd voor de jaarlijkse fotosessie van de Oranjes

Vrijdagochtend ontvangt de koninklijke familie de media in de tuin van Paleis Huis ten Bosch. Het is namelijk weer tijd voor de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie! Na de shoot zullen Willem-Alexander en Máxima nog even kort praten over hun ervaringen van het afgelopen half jaar met de coronacrisis.

Bij de fotosessie wordt er natuurlijk ook rekening gehouden met de anderhalve meterregel. Er moet voldoende afstand worden gehouden en daarnaast is het aantal fotografen dat wordt toegelaten een stuk kleiner dan in voorgaande jaren. 

Dit jaar zou de koninklijke agenda eigenlijk in het teken staan van de viering van 75 jaar bevrijding. Daarin pasten ook staatsbezoeken aan Indonesië, dat in 1945 onafhankelijk werd, en Duitsland, en de markering van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties. De pandemie gooide echter roet in het eten.

Het staatsbezoek aan Indonesië in maart ging nog net door, waarbij al werd besloten geen handen meer te schudden, maar daarna stond de agenda vrijwel geheel in het teken van corona.

Lees ook:

Felipe voert te weinig actie tegen Juan Carlos volgens Spaanse premier

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen