Interessant: zo verdienen Nederlandse royals de kost

Naast lintjes knippen, groepen toespreken en koekhappen wordt er ook nog op andere manieren gewerkt. En dat is maar goed ook.

We nemen je mee langs de beroepen van onze Nederlandse royals. Vorige keer las je over Annette, Marilène, Pieter-Christiaan en Margarita. Deze week is het de beurt aan Mabel, Pieter van Vollenhoven, Anita en Floris.

Mabel

Ze studeerde Economie en Politieke Wetenschappen. Ze richtte vele stichtingen op en was er directeur van of adviseur voor. Een paar voorbeelden zijn: betrokken bij de Nederlandse oprichting van War Child, initiatiefnemer van ‘Girls Not Brides’, in de strijd tegen kinderhuwelijken en ze was zo’n 10 jaar lang werkzaam voor Open Society Foundations, dat democratie in vele landen probeert te bevorderen.

Pieter van Vollenhoven

Meneer van Vollenhoven studeerde Rechten. Tijdens zijn studie, in Leiden, ontmoette hij prinses Margriet. Hij heeft zijn dienstplicht vervuld. En werd na een Vliegeropleiding benoemd tot Reserveofficier vlieger. In 1975 werd hij adviseur van de minister van Verkeer en Waterstaat, op het vlak van verkeersveiligheid. Tussen 2005 en 2011 was hij voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. En hij heeft altijd vele maatschappelijke functies vervuld, een kleine greep: Erevoorzitter Fonds Slachtofferhulp en Beschermheer van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten.

Lees ook:

Anita

Anita werd geboren in Zwitserland. Ze studeerde later af in de richting Communicatiewetenschap. Anita is zelfstandig ondernemer. Lang werkzaam geweest voor Bloomberg (een grote financiële dienstverlener met eigen radio- en tv-kanalen), waar ze onder meer op de afdeling TV-productie actief was. Ze heeft daarnaast verschillende management- en marketingjobs gehad.

Floris

Hij studeerde Nederlands Recht. Aansluitend op zijn studie werkte hij 5 jaar voor het Openbaar Ministerie. Daarna heeft hij bij verschillende banken gewerkt, waaronder ABN AMRO. Floris werkte van 2014 tot 2018 bij een Belgische investeringsmaatschappij. En sinds 2018 is hij partner van het bedrijf Strong Root Capital, tevens een investeringsmaatschappij. Ook fungeert hij als toezichthouder bij het Fonds Slachtofferhulp.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: koninklijkhuis.nl Beeld: ANP